Regattor

Hjuviks båtklubb ägnar sig främst år bankappsegling, i första hand  med Optimistjolle och E-jolle men andra tävlingsformer och båtklasser förekommer också.

Vid bankappsegling tävlar båtar av samma typ om vem som först kan ta sig från en gemensam start längs en bana till mål. Banan är utmärkt med märken, som oftast är flaggor på start- och mållinjen och däremellan rundningsbojar. De tävlande måste passera märkena på rätt sida och i föreskriven ordning (se även fleet race).


 

En erfaren och professionell tävlingsorganisation

HjBKs kappseglingssektion arrangerar varje år ett antal regattor som brukar vara mycket uppskattade av seglare, funktionärer och stödpersoner för det professionella genomförandet. Vi har lång erfarenhet av att arrangera allt från klubbseglingar till stora mästerskap.
 

Seglingsledningen på E-jolle Elitserie (2016)

HjBKs anläggning

Vår anläggning är mycket väl lämpad för att ta emot ett stort antal seglare med gott om plats för sjösättning och uppställning av jollar på land samt nybyggda rymliga omklädningsrum.  

Seglingarna genomförs antingen med kort utsegling till den skyddade Björköfjorden precis utanför klubbens område, eller längre ut på Danafjorden där vi har tillgång till större ytor och där vind- och vågförhållanden ofta är mer utmanande.


HjBKs funktionärer för Lag-SM (2017)

Vi säljer även fika och kioskvaror i samband med regattorna.