Aktuella kurser

För aktuella datum, kurser, priser och anmälan se menyn till vänster!

OBS bl a för att våra försäkringar skall gälla krävs registrering i vårt medlemssystem för att anmäla sig till vår seglarskola. Medlemsavgiften ingår i anmälningsavgiften.

Rabatt vid bokning av flera seglarskoleveckor
För dig som vill segla optimist flera veckor under sommaren erbjuder vi 25% rabatt vid bokning av v32, om du deltagit i seglarskolan någon av veckorna 25-28.

Pris efter rabatt för v 32 är 1875 kr för optimist (ord pris 2500 kr).

Pga begränsningar i våra administrativa system så återbetalas rabatten i efterhand då anmälan och betalning inkommit till oss för två eller fler veckor.

Praktiska saker

Du behöver inte ha en optimistjolle. Det får du låna av oss.

Seglarskolan hålls veckovis, varje dag mellan 9-16. Varje vecka börjar med upprop och indelning i grupper. Samtidigt hålls också ett kort föräldramöte med lite praktisk information. Du som deltar måste ha med dig kläder efter väder och en flytväst som är godkänd för din vikt. Du ska också ha med dig mat och dryck så att du klarar en aktiv heldag utomhus.

Det blir tid för bad och lek också. Så ta gärna med badkläder och handduk. Glöm inte solskyddsmedel! En keps är också bra att ha. 

Om det är blåser för lite eller för mycket för att bedriva seglarskola så hittar vi på andra aktiviteter. Seglarskola är det varje dag mellan 9 och 16 – även när det inte går att segla. Tyvärr finns ju inga garantier för bra väderlek. :-)

Veckan avslutas med korvgrillning och diplomutdelning.

Mer information hittar du bland svaren på vanliga frågor.

Vill du fortsätta segla efteråt?

Om du tycker det är kul att segla och vill fortsätta efter seglarskolan så är du varmt välkommen att börja träna hos oss!

När skolan börjar drar vi igång en grön nybörjargrupp. Vi träffas ungefär en gång i veckan och fortsätter där seglarskolan slutade. Under vintern hittar vi på olika aktiviteter och har teoriutbildning. Till våren fortsätter träningen och snart är du redo att ta klivet till nästa nivå (blå träningsgrupp).

Så länge du deltar i grön nybörjargrupp får du låna optimistjolle av klubben. Så det kostar inget annat än träningsavgiften.

Mer information

Mer information och svar på vanliga frågor hittar du här: Svar på vanliga frågor.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar så är du välkommen att skicka ett mejl till seglarskola@hjbk.se.

Du är också varmt välkommen att besöka oss på Lilla Varholmen. Vi har träning nästan varje vardagskväll under våren och hösten för någon av våra grupper. Och på onsdagar har vi en liten klubbtävling.

Välkommen!